З портів Одеської області вийшли в море вже 25 суден (ВІДЕО)

Пятница , 19 августа 2022, 20:20
Протягом серпня з великих морських портів Одеської області вийшли в море вже 25 торгівельних суден, на яких було більш як 630 тисяч тон зерна та олії.
З портів Одеської області вийшли в море вже 25 суден (ВІДЕО)

19 серпня Одесу і, зокрема, одеський порт відвідав генеральний секретар ООН Антоніу Гутьєрреш. Його супроводжував міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Генсек ООН та міністр розповіли про перебіг судноплавства з портів "Великої Одеси" та його важливіст для всього світу.

На причалі одеського морського вокзалу Гутьєрреш подивився, як закінчується навантаження майже 10 тисяч тон пшениці на балкер-зерновоз. Тут Генсек ООН підкреслив, що в нинішніх умовах відкриття судноплавства "зерновим коридором" - дуже важливий крок для України та тих країн, які повністю залежать від імпорту продовольства. Також він заявив, що буде продовжувати роботу для забезпечення миру та глобальної продовольчої безпеки. "Сьогодні Одеса — це більше ніж торгове місто та порт, це приклад того, що може зробити світ, якщо буде робота спільно заради спільної мети ".

Сам міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що на сьогодні з портів Одеської області вже вивезено більш як 630 тисяч тон зерна та олії - на 25 суднах. Під завантаженням стоїть 10 суден в трьох портах - Одеса, Південний та Чорноморськ, в останньому більше всього. Ще 40 суден дали заявки на заходи в українські порти. За словами міністра, зараз йде робота по доведенню загальних обсягів експорту до 3-5 мільйонів тон на місяць.

comments powered by HyperComments