Скільки суден вийшло з портів Одеської області та як загрожує обстрілами флот росії (ВІДЕО)

Пятница , 26 августа 2022, 16:57
Регулярний огляд морських новин. На 26 серпня з морських портів Одеської області вийшли в море вже більш як 40 торгівельних суден. Одночасно флот росії проводить ротацію своїх сил біля Севастополю.
Скільки суден вийшло з портів Одеської області та як загрожує обстрілами флот росії (ВІДЕО)

Розпочнем огляд подій на морі з судноплавства у морських портах Одеської області - Одесі, Чорноморську та Південному. 

Вранці та вдень 26 серпня з порту Чорноморськ вийшли відразу чотири судна, всі чотири - це балкери, навантажені зерном. Вони зараз прямують конвоєм у напрямку Босфору. Загалом це, з моменту зняття морської блокади з портів Одеської області, буде вже 42 судна.

А у зворотньому напрямку йдуть ще чотири судна - два до порту Південний та по одному до Одеси та Чорноморську.

Біля берегів Криму росіяни проводять ротацію свого оперативного з'єднання чорноморського флоту. 

Нагадаю, що вчора, 25 серпня. росіяни тримали у морі готовими до ракетних ударів по українським містам, в тому числі й Одесі, 4 носії крилатих ракет "Калібр" - 3 надводні кораблі та підводний човен.

Через штормову погоду склад цього оперативного з'єднання скоротився - два надводні кораблі або увечері, або вранці повернулися до Севастополя. У морі вранці 26 серпня залишалися один надводний корабель та підводний човен - всього два носія ракет.

Але вже опівдні 26 серпня у морі перебували три ракетні кораблі - з Севастополя вийшов ще один.

Скоріш за все, до Севастополя повернулися два корвети типу 21631 "Буян-М", які мають вкрай низьку морехідність. А їм на заміну міг вийти. можливо, фрегат "Адмирал Макаров". Таким чином, у морі зараз перебувають. ймовірніше всього, фрегати "Адмирал Эссен" та "Адмирал Макаров" і підводний човен.

comments powered by HyperComments