З портів Одеської області вийшли в море ще 5 суден

Четверг , 1 сентября 2022, 18:02
Вранці 1 вересня у море з морських портів Одеської області вийшли в море ще 5 торгівельних суден у рамках дії "зернового коридору".
З портів Одеської області вийшли в море ще 5 суден

Робота "зернового коридору" з портів Одеси, Чорноморська та Південного продовжується. Вранці та у першій половині дня 1 вересня у море вийшли ще 5 суден, навантажених українською агропродукцією.

Одне з цих суден, скоріш за все, чекало на зовнішньому рейді формування конвою ще з вчорашнього дня. А ще 4 судна вийшли за черговим дозволом зі спільного координаційного центру у Стамбулі. На них навантажено понад 125 тисяч тон зерна та олії.

На 31 серпня загальний обсяг вантажів, експортованих з України "зерновим коридором", сягав 1 546 тис. тонн. А вже на 1 вересня - це вже більш як 1 мільйон 670 тис. тон.

"Загалом на цей час було дозволено рух 139 суден: 77, які прибувають в українські порти і 63 - що виходять з них", - йдеться у повідомленні ООН щодо дії "зернового коридору". Частина з вказаної кількості суден робить вже не перший рейс у напрямку портів "Великої Одеси".

 

comments powered by HyperComments