З портів Одеської області за день вийшли в море 11 суден (ВІДЕО)

Четверг , 15 сентября 2022, 16:46
Станом на 15 вересня ось як відбувається судноплавство з морських портів Одеської області за зерновим коридором. А на Дунаї почався регулярний рух контейнерних караванів.
З портів Одеської області за день вийшли в море 11 суден (ВІДЕО)

Сьогодні вийшли в море відразу 11 суден - 5 з Одеси, 4 з Чорноморську та 2 з порту Південний. На них загалом навантажено 240 тисяч тон зерна та олії.

Це балкери з порту Одеса TAMREY S, MARANTA и LARA S у напрямку Італії, KAN 2 (Лівія), VALERIO (Туреччина), з порту Чорноморськ – DERG (Нідерланди), NORAH (Бельгія), ASTRA CENTAURUS (Іспанія), MAHER (Туніс), а з Південного – EIDER S (Іспанія) та OCTOPUS (Румунія), причому вихід останнього затримався через погоду.

Всього з 1 серпня по "зерновому коридору" вийшли в море 145 суден, на яких експортували більш як 3 мільйони 350 тисяч тон української аграрної продукції.

У відеосюжеті - аналіз судноплавства та морських новин за 15 вересня.

Одночасно розвиваються контейнерні перевезення Українського Дунайського пароплавства, які почалися майже півроку тому. Спочатку це був експеримент. Після широкомасштабного вторгнення росії в Україну, внаслідок блокади морських портів Великої Одеси, контейнерні перевезення були поставлені на паузу. Водночас попит на них залишився.

Наприкінці травня Українське Дунайське пароплавство сформувало перший контейнерний караван у складі самохідного судна "Капітан Ширков" і п’яти барж. З того часу контейнерні перевезення флотом УДП стали регулярними. Сформувався пул фрахтувальників, стабільно забезпечується необхідний обсяг як експортних, так і імпортних вантажів. Починаючи з серпня компанія вирішила повністю перейти на роботу у режимі контейнерних караванів.

Під контейнерний напрям задіяно 12 одиниць флоту (відкритих барж та суховантажних суден-штовхачів). Ними експортують метали, соняшниковий шрот та масло, алкогольні вироби, молоко, деревообробна продукція, горох, зерно насипом. Натомість в Україну завозять електроніку, труби, запчастини до агарної техніки, автомобільні покришки, рис та інші продукти харчування.

Також в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН перевезено приблизно 600 TEU контейнерів з гуманітарними вантажами. Усього ж за півроку перевезено контейнерів в об’ємі 3298 TEU.

comments powered by HyperComments