Порт Білгород-Дністровського продали з другої спроби вдвічі дорожче

Среда , 15 марта 2023, 17:05
Порт Білгорода-Дністровського 13 березня таки змогли продати з аукціону, при чому вартість у 2,3 рази перевищила стартову. Але стартова вартість вже була знижена вдвічі, оскільки аукціон проводився повторно.
Порт Білгород-Дністровського продали з другої спроби вдвічі дорожче

На аукціоні з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт (МТП)» остаточна вартість активу зросла в 2,3 раза — до 220 млн грн. Але слід врахувати, що оскільки аукціон проводився повторно, то його стартова вартість була знижена удвічі від попередньої - до 93 млн. гривень від 186..

Згідно з даними системи «Прозорро. Продажі», до аукціону долучилися три потенційні інвестори. Переможцем стало ТОВ «Укрдонінвест», ціна активу зросла до 220 млн 100 грн із початкових 93,7 млн грн. Окрім того, інвестор має погасити борги підприємства, які наразі сягають 109 млн грн.

Переможець аукціону має 20 робочих днів на сплату вартості лота після дня завершення аукціону. Лише після надходження коштів до бюджету буде підписано договір купівлі-продажу.

«Порт потребує дуже великих інвестицій для свого повноцінного розвитку: модернізації техніки, будівництва сучасних логістичних потужностей і, звісно, днопоглиблення. Лише приватний власник зможе розпочати модернізацію, створити нові робочі місця з конкурентними зарплатами, що дасть поштовх для розвитку і міста, і бізнесу в Бессарабії та загалом в Україні», — наголосив регіональний керівник ФДМ Олександр Славський.

Славський нагадав, що це другий онлайн-аукціон з приватизації портів в Україні. Першим на торгах продано майновий комплекс ДП «МТП Усть-Дунайськ» за 201 млн грн + 40 млн грн ПДВ. До цього держава мала досвід лише концесії та різних форматів оренди у портах.

comments powered by HyperComments