Дунайське пароплавство повернуло плавучий кран

Понедельник , 26 июня 2023, 14:57
«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) перегнало з Одеси до Кілії плавкран СПК-1/35 вантажопідйомністю 35 тонн, який було повернуто з незаконної оренди.
Дунайське пароплавство повернуло плавучий кран

"П’ять років тому керівництво УДП віддало кран приватній одеській компанії. Як віддавали судна, нерухомість та ще багато іншого майна, яке потім вже ніколи не поверталося. Договір на оренду сплинув у минулому році. Ніхто не вірив, що за сьогоднішніх обставин таку махину реально перенаправити до Ізмаїлу. Ніхто не брався це зробити. Але для команди УДП немає неможливого. Ми самі знайшли варіант перегону крану. Задача виконана. Кран на місці”, — написав  в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

Після ремонту кран стане до роботи на новому мультифункціональному терміналі УДП в Ізмаїлі.

"Ми вже маємо успішний досвід поєднання перевалки та флоту: з минулого року у Кілії працює наш зерновий стивідорний комплекс. Невдовзі плануємо масштабувати стивідорний напрям. Новий, вже ізмаїльский, проєкт буде пов’язаний не лише із зерновими, а також з іншими видами вантажів — металопродукцією, міндобривами тощо”, — поінформував Москаленко.

Про намір повернути собі унікальний плавкран, який п’ять років тому віддали приватній одеській компанії, УДП повідомляло у березні. Плавкран СПК-1/35 для Дунайського пароплавства був побудований у 1985 році в Угорщині. Це справжній велетень довжиною майже 40 метрів, водотоннажністю 1224 тонн, вантажопідйомністю 35 тонн. Потужність головного двигуна — 530 кВт.

comments powered by HyperComments