Рівень води в Дунаї та російські удари обмежують судноплавство в дунайських портах

Понедельник , 31 июля 2023, 13:50
Судноплавство в дунайських портах Одеської області Рені та Ізмаїл ускладнюється через російські обстріли інфраструктури та зниження рівня води внаслідок сезонного обміління Дунаю
Рівень води в Дунаї та російські удари обмежують судноплавство в дунайських портах

Сезонне обміління Дунаю та російські обстріли портової інфраструктури є стримуючими факторами, які впливають на поточну роботу портів Ізмаїл та Рені. Поточну ситуацію висвітлили в транспортно-логістичній компанії NG Shipping, що займається логістикою контейнерів на Дунаї.

В компанії повідомили, що через сезонне обміління річки, порт Ізмаїл знаходиться у стані, коли навігація стає ускладненою, що створює труднощі для його повноцінного функціонування.

"Щодо порту Рені: не дивлячись на те, що порт приймає все більше контейнерів, це може спричинити тимчасове закриття експорту контейнерів. Ситуація ускладнюється тим, що навігація з Рені на сьогодні теж тимчасово припинена, і порт зараз фактично функціонує як склад, що ускладнює торгівельні операції", - заявили в NG Shipping.

Після російського обстрілу портів Дунаю ставки фрахту у портах зросли на 5-7 євро.

Тим часом Румунія має намір збільшити обсяги транзиту українських аграрних вантажів своєю частиною Дунаю за рахунок того, що будуть закликані до роботи додаткові лоцмани.За рахунок залучення лоцманів-пенсіонерів, планується довести їх кількість з 40 до 60 і таким чином у півтора рази збильшити інтенсивність проходу суден Сулінським гирлом Дунаю.

comments powered by HyperComments