Порти США нададуть допомогу у відновленні українських портів

Среда , 30 августа 2023, 17:54
Адміністрація морських портів України уклала меморандум з портами Південної Луїзіани та Нового Орлеану у США про їх допомогу у відновленні пошкоджених українських портів.
Порти США нададуть допомогу у відновленні українських портів

Американські порти нададуть допомогу у відновленні морської інфраструктури України. Про це інформує ДП «Адміністрація морських портів України».

Цього тижня укладено Меморандум про взаєморозуміння між ДП «АМПУ» та портами Південної Луїзіани й Нового Орлеану (США). Від американської сторони  угоду підписав генеральний директор PortSL Пол Метьюз, Україну представляв Генеральний консул Віталій Тарасюк. Меморандум засвідчує наміри сторін у співпраці в напрямках технічного планування, розвитку, будівництва, адміністрування, експлуатації та обслуговування портової інфраструктури. У межах Меморандуму узгоджена співпраця з Одеським морським портом.

«Сполучені Штати та Україна, будучи двома провідними світовими експортерами зерна, пишаються своєю роллю у забезпеченні світу продовольством. Цей Меморандум закріплює підтримку українського народу в захисті своєї свободи і створює альянс з нашими українськими партнерами, який зосереджується на нашій спільній місії — обслуговувати клієнтів по всьому світу і створювати економічне процвітання для наших громад», — наголосив генеральний директор PortSL Пол Метьюз.

comments powered by HyperComments