Після скасування "зернового коридору" з портів Одеської області вперше відправили судна з металом

Вторник , 5 сентября 2023, 14:24
Три з чотирьох торгівельних суден, які вийшли в море з портів "Великої Одеси" у серпні та вересні вже після скасування "зернового коридору" везли не лише аграрні вантажі, а й продукцію металургії.
Після скасування "зернового коридору" з портів Одеської області вперше відправили судна з металом

Нещодавно з портів Одеса та Південний вийшли судна Primus, Anna Tereza та Ocean Courtesy, заблоковані у гаванях із 24 лютого 2022 року. Ці судна стали відповідно другим, третім та четвертим, яким вдалося вийти з українських портів після припинення дії "зернової угоди".

І ці три судна везли не лише аграрну продукцію, як це було у часи дії "зернових домовленостей". Нові гуманітарні коридори, гарантовані урядом та військовим флотом України, дають можливість для перевезення будь-яких вантажів.

На борту деблокованих суден — продукція українських металургів та гірників, яку виготовили ще до початку повномасштабної війни. А саме, це понад 76 тис. т металопрокату виробництва комбінатів "Азовсталь", "Запоріжсталь", "Каметсталь" і "АрселорМіттал Кривий Ріг", а також 172 тис. т залізорудного концентрату, виробленого на ГЗК Групи "Метінвест". Зараз український метал і залізорудний концентрат прямують до закордонних покупців, які оплатили продукцію ще до початку російської агресії.

comments powered by HyperComments