До портів Одеської області прямують ще три судна

Пятница , 22 сентября 2023, 15:07
22 вересня стало відомо, що до морських портів Одеської області йдуть під завантаження зерном і залізною рудою ще три торгівельних судна.
До портів Одеської області прямують ще три судна

Три нових судна рухаються у напрямку українських морських портів Одеської області під завантаження експортною продукцією, пише міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються у напрямку портів Південний та Чорноморськ. 

Після завантаження понад 127 тис тонн української агропродукції та залізної руди судна вирушать у напрямку Китаю, Єгипту та Іспанії." - написав міністр.

Першими тимчасово встановленим ВМС України коридором скористалися балкери RESILENT AFRICA та AROYAT, які експортували понад 20 тис тонн української агропродукції для країн Азіі та Африки.

Таким чином, цим коридором у напрямку до українських портів скористалися вже 5 суден. А вийшли в море, з урахуванням раніше заблокованих суден , вже 10. А нинішні три судна доведуть загальну чисельність до 13 суден.

comments powered by HyperComments