До портів "Великої Одеси" зайшли ще два судна під завантаження

Среда , 4 октября 2023, 11:42
 3 жовтня до морських портів Одеської області увійшли два судна — вантажне Maranta (прапор — Камерун) і балкер Equator (прапор — Маршаллові острови).
До портів "Великої Одеси" зайшли ще два судна під завантаження

На даний момент судноплавним коридором до морських портів Одеської області, гарантованим ВМС України, скористалися вже 12 суден. Якщо врахувати ті судна, які вийшли в море за останні два місяці з числа заблокованих ще з початку війни, то це загальне число вже становить 17 суден.

Вантажне судно Maranta (дедвейт — 5,1 тис. тонн) належить судновласнику із Польщі, балкер Equator (дедвейт — 18,9 тис. тонн) — судновласнику із Греції.

У неділю, 1 жовтня, порти Великої Одеси відправили тимчасовим коридором три завантажених судна і розпочали приймати наступні під завантаження.

Наприкінці вересня тимчасово встановленим ВМС ЗСУ коридором скористалися балкери Resilent Africa та Aroyat, які заходили до порту Чорноморськ під завантаження понад 20 тис. тонн агропродукції.

Раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та «Південний» на момент повномасштабного російського вторгнення.

comments powered by HyperComments