Судноплавний коридор з портів Великої Одеси відправив вже 100 суден

Понедельник , 13 ноября 2023, 16:16
Після початку дії у середині серпня 2023 р. тимчасового судноплавного коридору з великих морських портів Одеської області з них вже вийшли в море понад 100 суден.
Судноплавний коридор з портів Великої Одеси відправив вже 100 суден

Вже не менше 100 суден вийшли з портів Одеса, Чорноморськ та Південний від початку роботи тимчасового морського коридору, оголошеного в серпні Україною.

"Сьогодні 100-те судно пройшло чорноморським гуманітарним коридором - рятівним експортним каналом для України, який допоміг доставити 3,7 мільйона тонн продовольства та товарів по всьому світу", - написала в понеділок, 13 листопада, в соцмережі Х посол США в Україні Бріджит Брінк.

Мова йде про судна, що вже вийшли з портів Великої Одеси, оскільки ще 9 листопада Мінвідновлення інформувало про 91 судно, які на той момент експортували 3,3 млн т аграрної продукції та вантажів ГМК. На вхід до портів тоді було назване число в 116 суден. Після цього виходи в море продовжувалися. І 100-м судном, що, скоріше за все став кейпсайз Ocean Leo дедвейтом 177,7 тис. т., про який ми вже писали окремо.

comments powered by HyperComments