В дунайські порти Одеської області інвестували 100 мільйонів доларів

Вторник , 26 декабря 2023, 11:11
За словами прем'єр-міністра України, за 2023 рік в розвиток дунайських портів Одеської області було інвестовано до 100 мільйонів доларів.
В дунайські порти Одеської області інвестували 100 мільйонів доларів

За 11 місяців перевалка у Дунайських портах становила 31 млн т, що є абсолютним рекордом. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 22 грудня.

«Загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів вже становили приблизно 100 млн доларів. Відкрито 23 нові термінали перевалки вантажів за рахунок приватних інвестицій», — зазначив очільник уряду.

Як зауважив прем’єр-міністр, цьогоріч Україна нарешті закрила 20-річний конфліктний кейс із Румунією щодо виконання вимог Конвенції Еспо при будівництві каналу Дунай—Чорне море. За його словами, ця історія негативно впливала на процеси євроінтеграції та розвиток інфраструктурних проєктів.

«Ми системно підійшли до цього питання, виконали наші євроінтеграційні зобов’язання та розблокували розвиток інфраструктури придунайської території — і для Румунії, і для України», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також відзначив успіхи українського коридору Чорним морем (тимчасового коридору), яким експортовано 10 млн т вантажів. Порти Великої Одеси прийняли більше 330 нових суден під завантаження, ще майже 80 — готуються прийняти найближчим часом. Денис Шмигаль зауважив, що Україна розширила номенклатуру вантажів: «Це не тільки продукція українських аграріїв, а й інші товари».

comments powered by HyperComments