За грудень порти України працювали найефективніше з початку війни

Понедельник , 22 января 2024, 13:17
За грудень 2023 року українські порти відправили на експорт 7,34 млн. тон аграрних вантажів і, за даними Міноборони Великобританії, працювали найефективніше з початку війни.
За грудень порти України працювали найефективніше з початку війни

Порти України у грудні 2023 року експортували найбільше аграрної продукції з початку російського вторгнення, про що йдеться в черговому інформаційному зведенні Міністерства оборони Великобританії.

Згідно з розвідувальним зведенням щодо поточного перебігу війни за 22 січня, показники стали можливими завдяки відновленню роботи основних чорноморських портів та створенню одностороннього морського експортного каналу.

Зазначається, що вдалося перевищити місячні обсяги, досягнуті під час реалізації Чорноморської зернової ініціативи за посередництва ООН і Туреччини. "Україна досягла цього завдяки тому, що значною мірою не дозволила російському Чорноморському флоту діяти в західній частині Чорного моря, де йому загрожують українські ракети та надводні дрони", - підкреслили у відомстві.

Також наголошується, що впевненість ринку підтримується зниженням страхування за посередництва офіційного Лондона в рамках страхового пакета Unity Facility.

Крім того, на ситуацію вплинула новина про те, що Туреччина, Румунія і Болгарія сформували коаліцію для очищення Чорного моря від мін.

Нагадаємо, що перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко на початку січня 2024 року повідомила, що завдяки роботі тимчасового морського коридору, оголошеного Україною, за підсумками грудня 2023 року країні вдалося експортувати через усі морські порти 7 млн 340 тис. тонн вантажів.

comments powered by HyperComments