З портів Великої Одеси відправили понад 22 мільйони тон вантажів

Понедельник , 12 февраля 2024, 10:16
Морський коридор з портів Одеси, Чорноморська і Південного дозволив відправити вже понад 22 мільйони тон вантажів, для чого знадобилося понад 700 суден.
З портів Великої Одеси відправили понад 22 мільйони тон вантажів

З початку роботи Чорноморського коридору, організованого Україною з трьох великих морських портів Одеської області, експортовано понад 22 млн тонн вантажів різної номенклатури. Для цього знадобилося понад 700 суден, йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Перевалка йде з трьох портів Великої Одеси - Чорноморська, Одеси та Південного. З серпня українським коридором в Чорному морі скористалися понад 700 суден.  

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що більше 22 мільйонів тонн за півроку - не межа. "Модернізація як самих портів, так і супутньої інфраструктури - мережі автомобільних доріг та залізниці - при належній безпековій складовій дозволить збільшити обсяги щонайменше на чверть", - додав він.

Нагадаємо, що станом на січень 2024 року через український коридор, від початку його функціонування у серпні 2023 року - було експортовано 18 млн тонн вантажів до 32 країн світу. З них 12,7 млн тонн - агропродукція.

comments powered by HyperComments