Дунайське пароплавство отримає наглядову раду

Четверг , 14 марта 2024, 09:29
Державна судноплавна компанія "Українське Дунайське пароплавство", яка базується на порти Ізмаїл та Рені Одеської області, вперше за час своєї роботи отримає наглядову раду.
Дунайське пароплавство отримає наглядову раду

«Отримали наказ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо формування Наглядової ради», — повідомили у пресслужбі ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». 

Так, система корпоративного управління запроваджується не лише в ПрАТ «УДП». Цей процес відбувається на більшості державних підприємств. Задача корпоратизації – збільшити ефективність та незалежність управління, посилити можливості для залучення інвестицій. Зокрема, для міжнародних інвесторів важливо розуміти, що ситуацію на українському підприємстві контролює не міністерський чиновник, а команда незалежних фахівців. 

«За законом Наглядові ради на держпідприємствах не втручаються в оперативну діяльність. Вони затверджують фінансовий та інвестиційний план, контролюють реалізацію стратегії розвитку, оприлюднення достовірної інформації про діяльність акціонерного товариства, розглядають звіт генерального директора», — зазначили в УДП.

Двох членів Наглядової ради УДП, як представників держави, призначить міністерство. Ще трьох відберуть за результатами відкритого конкурсу із залученням професійного консультанта. Також в УДП підкреслили, що у членів ради мають бути різні компетенції (експертиза в транспортній галузі, правовій сфері, тощо). 

«Важливо, щоб вони не лише здійснювати незалежний контроль та моніторинг, але й на основі власного досвіду та контактів, сприяли розвитку компанії та залученню інвестицій», — підкреслили в держпідприємстві.

comments powered by HyperComments