З Одеської області можуть відновити поромні морські перевезення

Вторник , 26 марта 2024, 10:22
Судноплавну поромну лінію з порту Чорноморськ під Одесою до грузинського порту Поті можуть запустити вже навесні цього року - тобто, у квітні-травні.
З Одеської області можуть відновити поромні морські перевезення

Поромна переправа Чорноморськ (Україна) - Поті (Грузія) може відновити роботу вже навесні поточного року. Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

Як зазначив заступник міністра, Україна вже має кілька потенційних судновласників, а також потенційних перевізників для організації залізничного й автомобільного сполучення Чорноморськ-Грузія-Болгарія-Туреччина. Адже в низці портів Туреччини та Болгарії є можливість прийому автомобільних поромів, а у деяких портах є і залізничні поромні термінали.

"Ми працюємо за всіма напрямками. Я думаю, що переправа Чорноморськ-Поті запрацює дещо пізніше, ніж контейнерні перевезення, але навесні це може відбутися", - зазначив Васьков.

Україна має два залізнично-автомобільні пороми, але вони вже понад 10 років як не працюють, їх технічний стан невідомий. Обидва судна передані "Укрзалізниці".

comments powered by HyperComments