Найбільша судноплавна компанія України має прибуток у 719 мільйонів за минулий рік

Вторник , 16 апреля 2024, 13:23
Українське Дунайське пароплавство повідомляє, що 2023 рік завершено з рекордним для компанії прибутком в 719 мільйонів гривень. 
Найбільша судноплавна компанія України має прибуток у 719 мільйонів за минулий рік

Підприємство, яке є найбільшою українською судноплавною компанією, сплатило у державний бюджет понад 215 мільйонів гривень, виконавши зобов’язання перед державою у повному обсязі. Дивіденди склали майже 216 мільйонів гривень, що є рекордним показником за всі роки існування Українського Дунайського пароплавства.  Водночас підприємство ліквідувало наявні борги.

Як розповів керівник УДП Дмитро Москаленко, вказані суми - це більше ніж за всі роки існування «Українського Дунайського пароплавства» разом.

«Загалом з 2022 року наша команда сплатила податків на суму понад 1,06 млрд грн. Не знаю точно, скільки це у дронах, але напевно дуже багато. Звертаю увагу, рекордний торішній прибуток УДП (719 млн грн) не пов’язаний із високими ставками фрахту. Ажіотажний попит на річкові перевезення залишився у 2022. У 2023 ставки стабілізувались на помірному рівні», — зазначив Москаленко.

За словами керівника компанії, доходи УДП торік продовжували зростати завдяки логістичній послузі, яка об’єднала фрахт з перевалкою в Україні та Констанці. «Не менш важливо було проявити політичну волю та конвертувати рекордні доходи у рекордні відрахування у бюджет», — зазначив Москаленко.

comments powered by HyperComments