Порт в Одеській області так і не змогли продати

Среда , 18 сентября 2024, 11:47
Держава вже у восьмий раз не може продати з аукціону порт Білгород-Дністровський в Одеській області. До призначеної на 16 вересня дати аукціону не знайшлося бажаючих навіть прийняти участь у ньому.
Порт в Одеській області так і не змогли продати

Оскільки 16 вересня не знайшлося бажаючих взяти участь в приватизаційному аукціоні, Фонд держмайна прийняв рішення подовжити терміни приватизації до 24 вересня.

У відомстві розповіли, що причиною перенесення стала відсутність інтересу з боку потенційних покупців. Компанії-учасники аукціону ще до 16 вересня відмовились від участі в торгах, і зараз йде пошук охочих придбати державний актив.  

Наразі учасників будуть чекати до 24 вересня, але офіційна дата наступного аукціону ще невідома. 

Скоріше за все, потенційні інвестори чи майбутні власники в умовах воєнного часу не готові вкладати сотні мільйонів гривень чи навіть більше у відновлення інфраструктури Білгород-Дністровського порту для можливості його діяльності за профілем. Адже цей порт потребує масштабного днопоголиблення як підхідного каналу у морі, так і фарватеру Дністровським лиманом - через замулення прохід суден осадкою більше 2-2,5 зараз неможливий. Крім того, судноплавство до порту Білгород-Дністровський залежить від розвідного моста через Дністровсько-Цареградське гирло, який ще до війни був у аварійному стані, а зараз постійно перебуває під російськими ракетними ударами та зазнав ушкоджень. Також територія портопункту Бугаз зазнала значної шкоди від російських обстрілів.

comments powered by HyperComments