До портів Одеської області йдуть 86 суден

Вторник , 22 октября 2024, 13:13
Український морський коридор продовжує діяти - наразі до трьох великих морських портів Одеської області прямують під завантаження 86 торгівельних суден.
До портів Одеської області йдуть 86 суден

У напрямку портів Одеси, Чорноморська і Південного рухаються під завантаження 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн т вантажів. Про це у написав віцепрем’єр-міністр з розвитку України — міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба за підсумками відвідування Одеської області.

Головними моментами робочої поїздки урядовця до Одеської області стали робоота Українського морського коридору, безпека та захист персоналу, відновлення портової інфраструктури після ворожих атак.

Міністр оглянув роботу морських портів Одеса, Чорноморськ і Південний. Наразі на підхід до цих портів очікують 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн т вантажів.

«Попри регулярні обстріли рф по українській інфраструктурі, в тому числі по цивільних суднах та зерносховищах, Україна продовжує бути гарантом продовольчої безпеки світу. Загалом за час дії Українського коридору до трьох портів зайшло понад 2,8 тис. суден, якими направляється продукція до понад 50 країн світу», — зауважив Олексій Кулеба.

Він додав, що триває робота над захистом критичної інфраструктури та логістики. «Окремо наголосив на забезпеченні захисту персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями. Продовжуємо роботу над відновленням портів після пошкоджень, що є необхідним для стабільної роботи підприємств та перевалки цивільних вантажів», — наголосив посадовець.

comments powered by HyperComments