"Укрзалізниця" відмовилась від закупівлі електричок

Четверг , 10 марта 2022, 14:00
Скасовано тендер на закупівлю 80 електропотягів для "Укрзалізниці".
"Укрзалізниця" відмовилась від закупівлі електричок

читайте нас у Telegram


16 березня мали відбутися електронні торги на тендері з закупівлі для "Укрзалізниці" 80 нових 5-вагонних електропотягів для приміського та регіонального сполучення.

Але 9 березня тендер було скасовано взагалі через "нездоланні обставини", під якими слід розуміти війну та воєнний стан.

Стартова вартість тендеру складала 31,46 мільярдів гривень за 80 електропотягів. У тендері брали участь напряму, або через компанії-посередники три виробника залізничного рухомого складу - український Крюківський вагонобудівний завод, японська компания "Hitachi" та швейцарська "Stadler", яка має виробництво у беларусі.

Технічні вимоги до електропотягів були дуже схожими, майже ідентичними, із характеристиками електропотягів "Stadler-FLIRT", і це було ознакою того, що сам тендер міг відбуватися як раз для перемоги у ньому "Штадлеру".

Втім, компания "Stadler" на даний момент не відмовилася від співпраці з росією та продовжує свою діяльність у білорусі - тих країнах, які зараз ведуть війну з Україною та зазнали нищівних економічних та політичних санкцій з боку США, Євросоюзу, Канади, Австралії та інших держав.

comments powered by HyperComments