Україна оновить парк локомотивів та вагонів на залізниці за допомоги США

Четверг , 19 мая 2022, 19:49
Профільні міністерства України та США, які займаються транспортом, підписали меморандум про повне оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" до 2030 року за американської допомоги.
Україна оновить парк локомотивів та вагонів на залізниці за допомоги США

Під час Саміту міжнародного транспортного форуму – 2022, що проходить 18-20 травня та об'єднує керівників транспортних галузей практично з усього світу, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту США Пітер Буттіджедж підписали Меморандум про співпрацю.

За словами Кубракова, серед ключових результатів виконання Меморандуму очікується оновлення всього парку локомотивів та вагонів України до 2030 року, створення системи швидкісного залізничного сполучення між великими містами та покращення залізничної інфраструктури, особливо у великих містах.

Також у сфері пріоритетів МІУ у партнерстві з американськими колегами – робота над проектами модернізації існуючих автошляхів та встановленням на них автоматичних станцій зважування.

«Сьогодні ми можемо говорити про підписання Меморандуму як чергове свідчення дружніх відносин між США та Україною, яке ще більше поглибить співпрацю двох держав. Ми розуміємо, що працювати над відновленням України маємо вже зараз. Своєчасне відновлення інфраструктури має ключове значення у наближенні нашої Перемоги та надзвичайно важливо у повоєнному розвитку України», - заявив Кубраков.

За даними МІУ, також Меморандум підтверджує наміри сторін продовжувати тісне співробітництво щодо:

  • питань безпеки повітряного простору та безпечної роботи цивільної авіації;
  • сприяння комерційній участі та інвестиціям приватного сектору США та України у комерційні проекти та участь у державних закупівлях, експорті товарів та послуг;
  • розвитку та впровадження доброякісних та екологічно безпечних авіаційних палив та інших чистих технологій, що відповідають високим міжнародним стандартам;
  • використання можливостей для просування цифрових технологій та співпраці щодо покращення кібербезпеки на транспорті, обміну інформацією про нові кіберзагрози;
  • співробітництву у сфері альтернативних палив, електрифікації транспорту, використання ринкових механізмів та технологічного прогресу з метою зменшення викидів парникових газів у транспортній галузі.
comments powered by HyperComments