Залізничники хочуть називати локомотиви у пам'ять загиблих колег

Среда , 29 июня 2022, 17:27
Профспілка залізничників і транспортних будівельників пропонує запровадити в "Укрзалізниці" іменні локомотиви, які будуть названі на честь загиблих залізничників.
Залізничники хочуть називати локомотиви у пам'ять загиблих колег

Зазначена профспілка вже надала звернення голові "Укрзалізниці" Олександру Камишіну про надання імені одному з електровозів імені на честь загиблого в бою машиніста Антона Аленічева. Таким чином залізничники сподіваються зберігати пам'ять про своїх загиблих на війні колег - коли їх імена будуть на локомотивах.

Молодіжна рада профспілки та профактив первинки Криворізького локомотивного депо регіональної філії "Придніпровська залізниця" звернулися з пропозицією щодо іменних локомотивів на честь машиністів. Ініціативу підтримав і голова профспілки Олексій Семерунь. Відповідне звернення направлено очільнику АТ «Укрзалізниця» Олександру Камишіну.

"Пропонуємо присвоїти локомотиву ВЛ11м5-470 ім’я машиніста Алєнічева Антона Валентиновича, який працював на цьому локомотиві до початку повномасштабної війни російської федерації проти України і який героїчно загинув на Донбасі 12 червня 2022 року. Захисник, котрий боронив нашу країну ще з 2014 року. Пройшов Донецький аеропорт й Іловайський котел, за що Указом Президента нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». Згодом повернувся працювати в депо, де добросовісно продовжував виконувати свій трудовий обов’язок на посаді машиніста", — звернувся з ініціативою голова первинки Анатолій Кулешов.

Поки що пропонується закарбувати імена полеглих локомотивників. Проте згодом впровадження пропозиції може охопити й інші професії.

У листі наголошується, що увіковічення імен залізничників — це ще одна можливість "гідно вшанувати їх подвиги та зосередити увагу громадськості на важливій ролі працівників сталевих магістралей у житті країни".

На відео - аналіз роботи "Укрзалізниці" за воєнний період.

comments powered by HyperComments