"Укрзалізниця" продовжує евакуацію людей з Донбасу (ВІДЕО)

Среда , 6 июля 2022, 10:20
Після завершення масової евакуації українців залізницею наприкінці квітня залишився лише один евакуаційний пасажирський потяг. Він відправляється з міста Покровськ Донецької області.
"Укрзалізниця" продовжує евакуацію людей з Донбасу (ВІДЕО)

За перші два місяці війни "Укрзалізниця" евакуювала звичайними та спеціальними евакуаційними потягами з атакованих росіянами регіонів України майже 4 мільйона людей лише за офіційними даними. Згодом, через стабілізацію і скорочення лінії фронту, через те, що більшість бажаючих виїхати виїхали, з багатьох евакуаційних пасажирських потягів залишився лише один.

Це потяг №234/233 сполученням Покровськ - Дніпро - Львів, який відправляється щоденно з Покровська о 16:30. Через небезпеку залізничного руху до інших міст Донецької та Луганської областей, організована евакуація йде саме через Покровськ. Зокрема, автобуси при евакуації з Слов'янська та Краматорська йдуть найчастіше саме до Покровська, де забезпечується пересадка.

Через ескалацію бойових дій у Донецькій області після відступу українських військ із Северодонецьку і Лисичанську почав зростати потіку пасажирів з Донбасу. Тому починаючи з сьогоднішнього дня, 6 липня "Укрзалізниця" додає вагони до евакуаційного потяга з Покровська.

Нагадуємо, що "Укрзалізниця" продовжує здійснювати в тому числі евакуаційні перевезення за маршрутом Покровськ-Дніпро-Львів, посадка для пасажирів із зони проведення бойових дій є безкоштовною, пасажири мають можливість безпосередньо на борту зареєструватись у програмі на тимчасове поселення та на отримання матеріальної допомоги для ВПО. Тільки за червень на вокзалах було виплачено 10,9 млн грн для 4,7 тис. пасажирів евакуаційних потягів із Запоріжжя та Покровська.

Раніше сьогодні голова Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях звернувся до місцевих жителів з проханням евакуюватися зараз, поки це безпечно, тому що обстріли російськими окупантами посилюються.

На відео - аналіз роботи "Укрзалізниці" за воєнний період.

comments powered by HyperComments