"Укрзалізниця" отримає кредит ЄБРР на 50 мільйонів євро (ВІДЕО)

Четверг , 7 июля 2022, 10:15
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит "Укрзалізниці" у розмірі 50 мільйонів євро для підтримки діяльності.
"Укрзалізниця" отримає кредит ЄБРР на 50 мільйонів євро (ВІДЕО)

Напередодні Єврокомісія дала дозвіл ЄБРР надати Україні декілька кредитів. Судячи з повідомлення самого ЄБРР, один з цих кредитів у розмірі 50 мільйонів євро отримає "Укрзалізниця" для підтримки своєї діяльності під час війни.

Угоду про надання гарантій за кредитом підписали президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо та виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на полях Конференції з відновлення України-2022 у Лугано у вівторок, 5 липня. "ЄБРР та Євросоюз ще більше зміцнюють свою вже тісну співпрацю щодо підтримки України у воєнний час, формалізувавши зобов’язання Європейської Комісії надати гарантії для підтримки €70 млн останніх позик ЄБРР українським компаніям, які надають життєво важливі послуги реальній економіці країни. Ці позики — частина €1 млрд, які ЄБРР інвестує в Україну у 2022 році разом із донорами та партнерами — включають €50 млн на підтримку ліквідності для «Укрзалізниці», української залізничної компанії”, — повідомили в ЄБРР.

Гарантії надходять від EFSD (Європейського фонду сталого розвитку) Європейського Союзу, фінансового підрозділу Плану зовнішніх інвестицій ЄС, спрямованого на заохочення інвестицій в Африку та країни-сусіди ЄС, і частково зменшать ризики ЄБРР щодо виплат у поточній воєнній обстановці. "Євросоюз підтримує український уряд і народ у їхній боротьбі проти невиправданої агресії з боку Росії. Завдяки нашим гарантіям ми дозволяємо ЄБРР підтримувати ліквідність компаній «Укрзалізниця» та «Фармак», забезпечуючи таким чином можливість життєво важливим сервісним компаніям продовжувати працювати на благо українського народу”, — зазначив Домбровскіс.

На нашому відео - аналіз роботи залізниці в Україні під час війни.

comments powered by HyperComments