По відбудованій залізниці на півдні Одеської області пройшли перші потяги (ВІДЕО)

Понедельник , 22 августа 2022, 14:24
З 22 серпня розпочався рух вантажних потягів по відновленій залізниці на півдні Одеської області, яка сполучає станцію Березино з вузловою станцією Басарабяска в Молдові.
По відбудованій залізниці на півдні Одеської області пройшли перші потяги (ВІДЕО)

Як ми й анонсували, сьогодні розпочався рух потягів по відбудованій заново залізниці Березино - Басарабяска, яка сполучає залізниці півдня Одеської області з вузловою станцією Басарабяска залізниць Молдови. Відкривати рух приїхали два міністри - інфраструктури України Олександр Кубраков та віце-прем'єр Молдови з питань інфраструктури та регіонального розвитку Андрій Спину, а також керівник "Укрзалізниці" Олександр Камишін та голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко.

Першим офіційним потягом на відновленій ділянці став службовий дизель-потяг керівництва "Укрзалізниці" PESA-610M, який прибув транзитом через Молдову та проїхав від Басарабяски до Березино. Після коротких урочистостей біля вокзалу станції Березино звідти відправився до Басарабяски перший вантажний потяг з магістральним тепловозом 2ТЕ116 локомотивного депо "Арциз" Одеської залізниці.

Поки що по відновленій залізниці буде здійснюватися лише вантажний рух. Але на перспективу вже пропонують декілька напрямків пасажирських потягів. Наприклад, вже зараз можна відновити рух потягу сполученням Київ - Ізмаїл, але без заїзду в Одесу - транзитом через територію Молдови з зупинками у Бельцях, Кишиневі та Басарабясці і, можливо, на станціях Окниця та Унгени. Ще один напрямок, який буде актуальний вже після війни - запуск потяга сполученням Кишинів - Одеса через Басарабяску, Арциз. Білгород-Дністровський та курорт Затока. 

Всі роботи з відбудови залізниці виконали саме українські залізничники "під ключ": відновили понад 22 км інфраструктури на території України та ще 1,2 км колій — за контрактом з Молдовою на її території. Відновлено геометричний розмір залізничного полотна, укладено на дільниці рейки та залізобетонні шпали, відремонтовано 14 залізничних мостів.

comments powered by HyperComments