Залізниця запустила пасажирські потяги до Куп'янська (ВІДЕО)

Пятница , 4 ноября 2022, 09:27
З 3 листопада почали курсувати приміські потяги двома напрямками до нещодавно визволеного Куп'янська - від Харкова та від станцї Занки.
Залізниця запустила пасажирські потяги до Куп'янська (ВІДЕО)

"Укрзалізниця" 3 листопада запустила сполучення з деокупованим Куп'янськом за комбінованою схемою. Приміські потяги йдуть поки що до зупинного пункту Осинове, за декілька кілометрів від Куп'янська, далі пасажирів безкоштовно підвозять автобусами. Справа у тому, що ще не всі мости відремонтовано.

До Осинового біля самого Куп'янська ходить один прямий рейс з Харкова та два рейси на добу від станції Занки з можливістю пересадки на електрички до станції Харків-Левада. Всі рейси поки що обслуговують одновагонні дизельні рейкові автобуси PESA.

Прямий рейс з вокзалу Харків-Пасажирський №6605/6608 до зупинного пункту Осинове курсуватиме щодня з відправленням о 6:15 прибуттям о 09:50. Зворотний рейс з Осинового о 16:21 прибуттям до Харкова о 19:35. Вартість проїзду становить 43 грн.

Робота з ремонту пошкодженої залізниці тривала досить довго протягом жовтня. Туди запустили два напрямки - з Харкову та зі станції Занки. Приміські потяги йдуть поки що до зупинного пункту Осинове, за декілька кілометрів від Куп'янська, далі пасажирів безкоштовно підвозять автобусами. Справа у тому, що ще не всі мости відремонтовано.

"Це перший комбінований рейс УЗ, де 95% дороги долається поїздом, а остання миля від зупинної платформи Осинове до Куп'янська - безкоштовними маршрутними автобусами місцевої громади. Відновлення підірваного залізничного мосту займе час, проте ми не відкладаємо й відновлюємо рух вже зараз. 60 тисяч людей таким чином матимуть стабільне та надійне сполучення. Відновлення цієї ділянки ми завершили буквально днями, відновивши дві обстріляні в понеділок ділянки колії та загалом ліквідувавши 49 пошкоджень на шляху з відновленням (приведенням до габариту) понад 70 км контактної мережі", - розповів голова правління УЗ Олександр Камишін.

 

comments powered by HyperComments