Україна вийшла з залізничного співробітництва з колишніми радянськими республіками

Среда , 23 ноября 2022, 17:41
Україна завершила процедуру виходу з Угоди про координаційні органи залізничного транспорту СНД (Співдружності незалежних держав), яка раніше забезпечувала координацію роботи залізниць країн колишнього СРСР. 
Україна вийшла з залізничного співробітництва з колишніми радянськими республіками

Постанову про припинення участі україни у Угоді про координаційні органи залізничного транспорту CНД раніше ухвалив Кабінет Міністрів. Зараз же про остаточне припинення участі України у цій угоді повідомила "Укрзалізниця", яка має метою повний розрив будь-яких формальних зв'язків з росією як країною-агресором..

"Будь-яку співпрацю з росією та білоруссю в рамках зазначеної угоди "Укрзалізниця" припинила 24 лютого 2022 року, з перших хвилин повномасштабного вторгнення рф. Жодного обміну інформацією між залізничними адміністраціями України та росії відтоді не здійснювалося. Крім того, наприкінці лютого 2022 року українські війська підірвали залізничні вузли, що зв'язують українську залізницю з російськими залізницями", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

У відео - підсумки роботи "Укрзалізниці" за жовтень 2022 р.

Крім України до ради входять Азербайджан, росія, білорусь, Таджикистан, Вірменія, Узбекистан, Туркменістан, Казахстан, Киргизстан та Молдова. Координаційні органи, створені цією угодою, знаходиться на території країни-агресора - в москві, а головою без обмеження терміну є генеральний директор ВАТ "РЖД". 

У рамках зазначеної угоди країни-учасники мали б координувати експлуатаційну діяльність залізниць, розробку нормативних актів, що регламентують організацію перевезень вантажів та пасажирів. Також рада мала б здійснювати облік залізничного рухомого складу та постійний інформаційний обмін між системами України та росії.

comments powered by HyperComments