Залізничні перевезення до порту Ізмаїл Одеської області створили велику чергу

Вторник , 9 мая 2023, 12:22
У напрямку до порту Ізмаїл на півдні Одеської області утворилася черга з залізничних вагонів, обробка якої може зайняти майже місяць.
Залізничні перевезення до порту Ізмаїл Одеської області створили велику чергу

В Укрзалізниці поінформували про складну ситуацію щодо перевезення агропродукції у напрямку дунайського порту Ізмаїл в південній частині Одеської області. Черга становить не менше 27 діб. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

За даними представника УЗ, станом на 8 травня, у напрямку станції Ізмаїл рухалися 4978 вагонів, із них 2168 — із зерновими вантажами.

Водночас середньодобове вивантаження агропродукції в порту становило 60–80 вагонів. Зі слів Валерія Ткачова, це передусім пов’язано з негативними погодними умовами, через що призупинено вивантаження зерна.

«За можливості просимо утриматися від відвантаження зернових вантажів в напрямку порту Ізмаїл (критичне накопичення вагонів, черга на вивантаження — приблизно 27–36 діб)», — закликав посадовець.

Станом на 9 травня у напрямку Ізмаїлу рухається вже 5137 завантажених вагонів, з яких з зерновими вантажами — 2282. Через погодні умови на 9 травня заплановане вивантаження лише 20 вагонів із зерном.

comments powered by HyperComments