"Укрзалізниця" отримала партію генераторів

Вторник , 16 мая 2023, 11:33
Залізничникам передали від USAID велику партію дизель-генераторів для забезпечення перевезень в умовах обмежень чи аварій з електропостачанням.
"Укрзалізниця" отримала партію генераторів

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало "Укрзалізниці" 105 дизель-генераторів. Ця допомога на суму 2,7 млн доларів допоможе компанії забезпечити резервне електропостачання понад 100 тис. споживачам та сприятиме безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах Україні.

"Українська залізнична мережа є однією з найрозгалуженіших в Європі, має понад 20 тис. км колії, з яких 45% електрифіковано. Генератори, надані USAID у рамках Проекту енергетичної безпеки, будуть встановлені на ключових станціях основних маршрутів руху пасажирських і вантажних потягів. Вони допоможуть "Укрзалізниці" забезпечити резервне електропостачання для тягових підстанцій, залізничної автоматики та телекомунікаційних пристроїв, і підтримувати безперебійний оперативно-технологічний зв'язок з суміжними операторами системи розподілу", - зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Уряд США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надав сто генераторів державному залізничному перевізнику, які є частиною понад 3300 наданих Україні генераторів з початку повномасштабної війни росії проти України. Генератори посилять енергетичну стійкість "Укрзалізниці" шляхом резервування електропостачання для понад 100 тис. споживачів і сприяння безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України", - додала посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк.

"Ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Не лише забезпечувати безперебійну роботу УЗ, але й виконувати соціальну функцію для наших людей. Чергова партія промислових генераторів буде використана на об'єктах критичної інфраструктури у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Київській і Львівській областях", - підсумував голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

В компанії підкреслили, що генератори, надані USAID "Укрзалізниці", дадуть змогу  безперебійно перевозити пасажирів і вантажі до України та з України, що є вкрай важливим для зміцнення економіки країни.

Зазначається, що USAID та "Укрзалізниця" продовжуватимуть співпрацю з метою задоволення потреб української залізниці для стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення електропостачання для станцій систем розподілу та безпеки руху залізничного транспорту.

comments powered by HyperComments