До порту Рені в Одеській області планують доставляти до 100 вагонів вантажів на добу

Среда , 17 мая 2023, 12:33
Залізничним транспортом до порту Рені на півдні Одеської області планують доставляти до 100 вагонів аграрних вантажів кожного дня.
До порту Рені в Одеській області планують доставляти до 100 вагонів вантажів на добу

Аграрії мають намір наростити передачу залізничним транспортом в Одеській області через новий прикордонний перехід Серпневе-1—Басарабяска в напрямку Рені до 100 вагонів із зерном на добу. Це відповідає приблизно двом повноваговим залізничним вантажним потягам по 45-50 вагонів у кожному.

Відповідний лист «Українська зернова асоціація» спрямувала до «Укрзалізниці». Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов під час наради із залізничниками Румунії та Молдови 16 травня.

Як розповів посадовець, у планах аграріїв — збільшити перевезення зернових вантажів до 100 вагонів на добу у напрямку дунайського порту Рені в Одеській області через новий прикордонний перехід Серпневе-1—Басарабяска.

«Наші аграрії бачать у цьому стику і порту Рені альтернативу портам Ізмаїл та Великої Одеси, де наразі блокується робота «зернового коридору». І це альтернатива транзиту через західні прикордонні переходи Польщі, Словаччини, Угорщини», — пояснив Валерій Ткачов.

Він також розповів, що Укрзалізниця надіслала листа до залізниці Молдови. «Ми просили розглянути можливість знижки на перевезення зернових вантажів і нафтопродуктів, а також інших номенклатур через цей стик. Сподіваюся, що молдовські колеги розглянуть цю пропозицію та підуть нам назустріч», — наголосив представник УЗ.

comments powered by HyperComments