З Польщі до Рави-Руської запустять пасажирський поїзд

Фото: Юрій Слюсар  |  Вторник , 6 июня 2023, 14:30
Транспортна компанія Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych (SKPL) запустить у червні пасажирський маршрут з Варшави до станції Рава-Руська у Львівській області.
З Польщі до Рави-Руської запустять пасажирський поїзд

Управління залізничного транспорту Польщі видало компанії SKPL дозвіл на можливість виконання рейсів по маршруту Варшава Всходня - Гребенне (кордон з Україною) і далі до Рави-Руської, повідомляє польське видання Rynek kolejowy. Таким чином втілюють у життя озвучені раніше плани залізничників.

"Ми отримали офіційне рішення про надання відкритого доступу пасажирським залізничним перевезенням за маршрутом Варшава Всходня - Гребенне - Рава-Руська", - повідомляє польський перевізник, підкресливши, що офіційне рішення голови УТК дозволяє лише подавати заявки на виділення маршрутів поїздів у межах вільної пропускної здатності, і вони мають бути надіслані за 40 днів до запланованого запуску нового сполучення.

"Проте слід пам’ятати, що заходи організаційно-правового характеру ще тривають. На практиці це означає, що нове сполучення може запрацювати не раніше ніж після корекції розкладу у вересні. Про точну дату запуску транспорту ми повідомимо пізніше", - уточнили повідомили у SKPL.

Даний напрямок має стати складовою міжнародного маршруту Варшава - Гребенне - Рава-Руська - Львів.

Станція Рава-Руська знаходиться у Львівській області неподалік від Львова. З боку Польщі до неї доходить європейська колія 1435 мм. Тому Рава-Руська може розглядатися як пересадочний хаб для пасажирського сполучення з Варшавою, Любліном та іншими польськими містами як альтернатива маршрутам з пересадкою у Перемишлі та Хелмі на території Польщі. Окрім того, Рава-Руська у майбутньому може стати стартовою точкою для подовження залізниці європейської колії до Львова.

Згідно заявки, яку SKPL подала в квітні, компанія планувала обслуговувати маршрут з 1 червня 2023 року до 31 травня 2028 року. Щодня має курсувати одна пара поїздів мінімальною місткістю 240 пасажирів.

comments powered by HyperComments