Укрзалізниця планує електрифікацію напрямку на Ізмаїл на півдні Одеської області

Четверг , 22 июня 2023, 13:50
Перевантажений зараз залізничний напрямок на півдні Одеської області до Ізмаїлу планують модернізувати зі зростанням пропускної здатності - шляхом електрифікації.
Укрзалізниця планує електрифікацію напрямку на Ізмаїл на півдні Одеської області

АТ “Укрзалізниця” розглядає проекти щодо поліпшення пропускної спроможності станції Ізмаїл на півдні Одеської області. Про це було зазначено під час онлайн-наради залізничників з представниками аграрного ринку 22 червня.

На зустрічі обговорювали зростання накопичення рухомого складу, який прибуває до станції Ізмаїл. Наразі до станції прибуває понад 2 тисячі вагонів. Середньодобове вивантаження становить близько 100 вагонів на добу.

Представники аграрного ринку також підняли питання можливого розвитку залізниці на станції Ізмаїл та покращення ситуації з обробкою вантажів.

Заступник директора регіональної філії “Одеська залізниця” АТ “Укрзалізниця” з логістики та роботи з поромами Іван Ємець, зазначив, що у компанії вже розглядають проекти щодо розширення пропускної спроможності станції Ізмаїл, а також інших діляное.

Перш за все, йдеться про ділянки Арциз—Ізмаїл та Білгород-Дністровський—Ізмаїл. Зараз залізниця від Білгорода-Дністровського неелектрифікована, що накладає певні обмеження з ваги вантажних поїздів, швидкості руху та відносно невеликої кількості магістральних тепловозів.

Наразі розглядається варіант електрифікації ділянки Білгород-Дністровський—Ізмаїл, планується розпочати його реалізацію вже цього року.

Такий проект намагалися почати ще на початку 2000-х рр., але його скасували через те, що підготовлені для цього кошти і матеріали пішли тоді на ліквідацію наслідків катастрофічного зимового обледенніння.

comments powered by HyperComments