Залізничний транзит через Молдову подорожчає

Пятница , 23 июня 2023, 15:41
Молдова має намір з 1 липня підвищити тарифи на транзитні залізничні перевезення. Це важливо для транспортування вантажів до українських портів Рені та Ізмаїл на півдні Одеської області та до молдавського порту Джурджулешти.
Залізничний транзит через Молдову подорожчає

Залізниця Молдови з 1 липня підвищить тариф на перевезення зернових на 8%, заявив заступник директора Департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов на нараді з представниками аграрного бізнесу.

Раніше "Укрзалізниця" двічі зверталася до молдавських колег , останнього разу 9 червня і просила надати знижку на перевезення зернових та інших вантажів, проте поки що безрезультатно.

За словами Ткачова, "Укрзалізниця" пропонувала зрівняти українські та молдовські тарифи, а також озвучити, який обсяг вантажів Україна має перевезти територією Молдови для отримання знижок.

"Різниця в тарифах з доставки зерна на елеватори Ізмаїлу становить 10 доларів, Рені - 12 доларів. Якби Україна змогла отримати знижку в межах 5 доларів, то було б реально завантажити не лише напрямок у бік Рені, а й Джурджулешти", - пояснив він.

comments powered by HyperComments