Уряд полегшує взаємний залізничний транзит з Молдовою

Пятница , 11 августа 2023, 14:14
Новий законопроект повинен спростити та полегшити залізничний транзит на перевезення молдавських вантажів по території України та, відповідно, українських вантажів територією Молдови.
Уряд полегшує взаємний залізничний транзит з Молдовою

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт «Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту». Про це повідомив постійний представник КМУ у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Законопроєктом пропонується ратифікувати протокол між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про внесення змін до угоди про діяльність залізничного транспорту від 27 квітня 2023 року.

Внесення змін до Угоди дасть змогу здійснювати транзитні перевезення територією України на дільниці Етулія (Молдова) — Рені (Україна, Одеська область) — Джурджулешти (Молдова) порожнього рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій у Молдові та України або транзитом через Україну і Молдову призначенням на/з станції Джурджулешти (Молдова) та Галац-Ларга (Румунія) без зупинки та проведення на станції Рені прикордонного, митного та інших заходів офіційного контролю. Передбачається, що це сприятиме збільшенню обсягів перевезень вантажів та пропускної спроможності.

Необхідність такого транзиту пояснюється тим, що вказані ділянки залізниць, збудованих ще за часів Російської імперії та СРСР зараз неодноразово перетинають державні кордони Молдови та України. 

comments powered by HyperComments