Як буде працювати новий залізничний маршрут до Варшави

Среда , 4 октября 2023, 10:10
З 14-15 жовтня починає курсувати новий пересадочний залізничний маршрут до Варшави через Раву-Руську. Як він буде працювати?
Як буде працювати новий залізничний маршрут до Варшави

Як ми вже повідомляли раніше, з 14-15 жовтня почне курсувати новий пасажирський поїзд формування польських залізниць за маршрутом від Варшави (вокзал Варшава-Всходня) до станції Рава-Руська у Львівській області, до якої доходить євроколія 1435 мм. Ми зазначали, що до Рави-Руської наразі курсував лише один приміський поїзд на добу зі Львова з дуже незручним розкладом.

Тому для зручного пересадочного сполучення "Укрзалізниця" запустила додатковий регіональний дизель-поїзд, який прибуває до Рави-Руської за годину до відправлення поїзда на Варшаву, а відправляється - через годину після прибуття поїзда з Варшави.

Новий поїзд має номери 867/868, він буде обслуговуватися дизель-поїздом типу ДПКр-3. Його маршрут - Коломия - Рава-Руська з зупинками у Івано-Франківську, Калуші, Долині, Морщині, Стриї, Львові, Брюховичах і Жовкві.

Відправлення з Коломиї о 4:20, з Івано-Франківська о 5:15, зі Львова о 8:30, прибуття до Рави-Руської о 9:58. Зворотно, відправлення з Рави-Руської о 6:15, зі Львова о 7:45, з Івано-Франківська об 11:10, прибуття до Коломиї о 12:00. 

Поїзд на Варшаву відправляється з Рави-Руської об 11:00, йде через Люблін, де зупиняється о 14:55 та прибуває у Варшаву о 17,29. Відправлення з Варшави о 21:45, з Любліна о 23:55, прибуття до Рави-Руської о 5:15.

У Львові на поїзд до Рави-Руської та далі на Варшаву можна пересісти з будь-якого пасажирського поїзда, наприклад з Києва, Дніпра, Харкова, Полтави, Кременчука, Одеси та інших міст, що прибувають вранці до Львова. Однак є нюанс з прибуттям швидкого поїзда з Одеси до Львова о 8:17 та відправленням поїзда на Раву-Руську вже о 8:30. 

У майбутньому маршрут поїзда з Варшави планується подовжити до станції Брюховичі на околицях Львова, яка може стати пересадочним хабом на поїзди по євроколії.

"Укрзалізниця" також зауважує, що між Львовом і Варшавою вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди.

comments powered by HyperComments