Українська залізниця придбала 44 пасажирських вагони

Среда , 18 октября 2023, 09:05
Завершився тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів для "Укрзалізниці" за кошти державного бюджету. Виготовляти їх дуже, як і раніше, Крюківський вагонобудівний завод.
Українська залізниця придбала 44 пасажирських вагони

"Укрзалізниця" продовжує системне оновлення рухомого складу. Кілька днів тому завершився тендер, підписано договір на 44 пасажирські вагони. Фінальна вартість нових вагонів склала 1 951 008 600 гривень, а переможцем тендера став Крюківський вагонобудівний завод. Закупівлю профінансують з державного бюджету.

«У 2021 році ми розпочали велику програму оновлення пасажирського парку, купивши 100 нових вагонів вітчизняного виробництва. Попри війну контракт був повністю виконаний і залізниця отримала такі необхідні додаткові вагони для евакуації населення. Маємо й надалі продовжувати реалізацію програми, аби забезпечити потребу населення у перевезеннях та бути готовими до збільшення обсягів перевезень», — зазначив  міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

За контрактом, буде виготовлено 20 купейних вагонів, 12 вагонів люкс, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю.

Закупівля частково компенсує втрати вагонного парку за час війни. Також планується продовження модернізації наявних вагонів.

Нові вагони будуть обладнані кондиціонерами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, кавоварками та модерновими системами керування освітленням. Вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для зручної посадки пасажирів на кріслі колісному. Крім того, двері пасажирських купе в купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.

comments powered by HyperComments