Греція планує залізничне вантажне сполучення з Україною

Четверг , 19 октября 2023, 10:15
Уряд Греції обговорює плани вантажного залізничного сполучення з Україною через Болгарію, Румунію та Молдову.
Греція планує залізничне вантажне сполучення з Україною

Міністр інфраструктури та транспорту Греції Христос Стайкурас 9 жовтня на саміті у Варні виступив із ініціативою щодо запуску залізничного сполучення між Грецією, Болгарією, Молдовою та Румунією для зв’язку з Україною. Про це пише Rail.insider із посиланням на Noi.md. 

Зокрема, Христос Стайкурас запропонував запустити поїзд для диверсифікації торговельних зв’язків між портами Середземномор’я та Україною. Він надіслав листа про наміри європейському комісару з транспорту Адіні Валеан, міністру фінансів Болгарії Ассену Василєву, міністру транспорту та комунікацій Болгарії Георгію Гвоздійкову і міністру транспорту та інфраструктури Румунії Соріну Гріндяну.

Зауважується, що маршрут потягу поєднає грецькі порти Олександруполіс та Салоніки з портами Русе у Болгарії та Констанца у Румунії, а також із Молдовою та Україною. За словами грецького урядовця, цей проєкт може стати альтернативним варіантом у торговельних відносинах між державами, зміцнюючи транспортні зв’язки та міжнародні вантажні перевезення.

До України цей залізничний маршрут може заходити або з Румунії через Галац до станції Рені в Одеській області, або через Молдову до Могилева-Подільського.

comments powered by HyperComments