Парламент відхилив законопроекти про залізничний транспорт

Понедельник , 29 апреля 2024, 09:24
На своєму засіданні 25 квітня Верховна Рада фактично відхилила обидва запропоновані проекти нового закону про залізничний транспорт.
Парламент відхилив законопроекти про залізничний транспорт
25 квітня народні депутати відхилили дві редакції законопроекту «Про залізничний транспорт» (№№ 1196 і 1196-1). Про це повідомили у Комітетуі Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.
 
Як зауважили у комітеті, з часу розробки та внесення до Верховної Ради цих проєктів відбулися значні зміни як у законодавстві України, так і в законодавстві ЄС у цій сфері, тому редакції поданих документів не відповідають викликам сьогодення.
 
Кабінет Міністрів наприкінці березня підписав угоду, згідно з якою однією з умов отримання Україною від Світового банку позики на 1,5 млрд євро визначено зобов’язання ухвалити Закон «Про залізничний транспорт України» до кінця 2024 року.
 
«Як перший крок для руху вперед з вирішення цього питання сьогодні (25 квітня, — ред.) народні депутати відхилили наявні на розгляді редакції проєкту Закону (реєстр. №№ 1196, 1196-1). Далі, дотримуючись домовленостей між усіма депутатськими фракціями та групами, до Верховної Ради буде внесено єдиний доопрацьований текст законопроєкту «Про залізничний транспорт України», — уточнюється у дописі.
 
Наголошується, що нову редакцію проєкту Закону готуватиме робоча група за участю представників Мінвідновлення та Укрзалізниці. У ній має бути враховано «позиції усіх ключових сторін і стейкхолдерів, реалії та виклики сьогодення, особливості функціонування залізничного транспорту в післявоєнний час і зміни, які відбулися у законодавстві ЄС».
comments powered by HyperComments