Залізничні пороми передадуть до фонду держмайна

Четверг , 4 июля 2024, 17:27
Два морських залізчно-автомобільних пороми "Герої Шипки" та "Герої Плевни" перейдуть з підпорядкування "Укрзалізниці" до Фонду Держмайна.
Залізничні пороми передадуть до фонду держмайна

В "Укрзалізниці" підтвердили майбутню передачу двох поромів "Герої Плевни" та "Герої Шипки" до Фонду Держмайна. Там чекають відповідного рішення Кабінету міністрів.

Ці два пороми були прийняті на баланс залізничної компанії восени 2015 року - з метою їх ремонту та подальшого використання за профілем, тобто на поромних залізничних лініях. Такі лінії проходять у Чорному морі з порту Чорноморськ під Одесою до Варни (Болгарія), Батумі (Туреччина) та в одному з терміналів Стамбулу (Туреччина). 

Але через поганий фінансовий стан самої "Укрзалізниці", більш нагальні потреби фінансування та поганий технічний стан самих поромів вони фактично не використовувалися та стояли у порту Чорноморськ на приколі. Пороми були збудовані у Югославії наприкінці 1970-х рр. у кількості 4 одиниць для обслуговування лінії з Іллічівська (зараз Чорноморськ) до Варни. Зараз два однотипних пороми, які належать болгарським компаніям, досі експлуатуються.

comments powered by HyperComments