Франція надає допомогу Румунії у модернізації портів для експорту українського зерна

Понедельник , 12 сентября 2022, 14:21
Потужності румунського порту Галац будуть модернізовані за французькою допомогою для збільшення експорту українського зерна.
Франція надає допомогу Румунії у модернізації портів для експорту українського зерна

12 вересня між урядами Франції і Румунії має бути підписана угода, реалізація якої повинна допомогти останній збільшити експорт української аграрної продукції до країн, що розвиваються, повідомляє Reuters.

Порт Галац має залізничну лінію вітчизняної колії 1520 мм, яка доходить як раз до Галацу від міста та порту Рені на півдні Одеської області - з транзитом через Молдову.

"Разом зі своїм румунським колегою Іонелом Скріоштяну і послом України Вадимом Омельченком я підписав угоду, яка сприяє експорту українських зернових через надання нашої логістичної експертизи. Наша цілковита солідарність з Україною", - написав міністр транспорту Франції Клеман Бон в Twitter.

Згідно з проєктом угоди, з яким ознайомилися журналісти Reuters, Париж інвестує в розробку проєкту, спрямованого на підвищення ефективності порту Галац, обладнання прикордонних пунктів на півночі Румунії, максимального використання зернових контейнерів, розміщених у порту Констанца, а також збільшення пропускної здатності у порту Констанци та через канал Суліна.

Зазначається, що реалізація угоди допомогла б також побудувати середньострокову стратегію для експортного коридору між Румунією та Україною та забезпечити оптимізацію руху суден з українським зерном.

Вчора міністр транспорту Франції Клеман Бон також відкинув твердження президента росії Путіна про те, що в рамках "зернової ініціативи" українське збіжжя нібито майже не доходить до країн Африки.

 

comments powered by HyperComments