Залізниця Молдови ремонтує магістралі у напрямку до півдня Одеської області

Понедельник , 27 февраля 2023, 15:43
На території Молдови продовжується ремонт залізниці від Бендер через Басарабяску до Джурджулешт, яка має зв'язок з залізницею у Одеській області в Рені та від Басарабяски до Арцизу.
Залізниця Молдови ремонтує магістралі у напрямку до півдня Одеської області

У Молдові тривають ремонтні роботи на дільниці Бендери - Каушани - Басарабяска - Етулія - Джурджулешти за кошти ЄБРР. Ця залізниця має дві ділянки на території України в Одеській області - біля міста Болград та у Рені.

Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіджа разом із державним секретарем з питань транспорту Мірчею Паскалуце та іншими офіційними особами минулого тижня проінспектувала відновлення залізничної дільниці Бендери - Кайнари - Каушани - Чимішлія - Басарабяска - Етулія - Джурджулешти. Це найбільш завантажена дільниця залізниці в країні, яка забезпечує транзит вантажів з Румунії та України, в тому числі до дунайських портів Одеської області Рені та Ізмаїл. Доступ до Ізмаїла з Молдови зараз є через нещодавно відновлену залізницю в Одеській області від Березино до Басарабяски з виходом на вузлову станцію Арциз.

Проєкт передбачає капітальний ремонт майже 80 км і поточний ремонт приблизно 153 км колії. Після завершення робіт пасажирські поїзди курсуватимуть тут зі швидкістю приблизно 120 км/год, вантажні — 90 км/год. Роботи здійснюються за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.

Під час розмови з керівництвом компанії-підрядника з Казахстану ТОВ «Теміржол Жондеу» Лілія Дабіджа підкреслила важливість реалізації проєкту та звернулася з проханням активізувати зусилля для прискорення запланованих робіт. Підрядник повідомив міністру, що наразі він проводить поточний ремонт, укладає договори з постачальниками матеріалів і готує техніку для виконання робіт.

comments powered by HyperComments