Для берлінського S-Bahn запускають систему відстеження заповнення поїздів

Понедельник , 7 октября 2024, 15:28
Для пасажирів системи S-Bahn (міської електрички) у Берліні починають запускати сервіс, який дозволяє заздалегідь побачити в режимі онлайн заповненість поїздів.
Для берлінського S-Bahn запускають систему відстеження заповнення поїздів

У Берліні пасажири міської електрички S-Bahn можуть побачити, наскільки заповнені вагони ще до прибуття поїзда, повідомляє інформаційний ресурс Berlin.de, посилаючись на Deutsche Bahn.  

Зазначається, що нова система під назвою Lightgate вимірює в режимі реального часу заповненість вагонів міської електрички і відображає це на інформаційних моніторах на платформі. При цьому сенсори рахують кількість пасажирів у вагонах в межах 90% точності. 

Пілотний проєкт було запущено на шести станціях: Alexanderplatz, Hackescher Markt, Friedrichstraße, Hermannstraße, Bellevue та Hauptbahnhof. Зелений колір означає, що у вагоні багато місця, жовтий - середню місткість і червоний - мало місця у вагоні. 

Проєкт Lightgate триватиме кілька років та коштуватиме близько 900 тисяч євро. Програму фінансують Deutsche Bahn та федеральні землі Берлін і Бранденбург.  

comments powered by HyperComments