У Болоньї будують систему трамвая

Пятница , 11 октября 2024, 10:57
У італійському місті Болонья йде будівництво лінії трамваю. Для неї на початку жовтня 2024 року замовили перші трамваї, які буде виробляти іспанський концерн CAF.
У Болоньї будують систему трамвая

Муніципалітет міста Болонья (Comune di Bologna) підписав з іспанською компанією CAF рамковий контракт на постачання до 60 трамваїв, запасних частин та сервісних інструментів. Контракт включає технічне обслуговування рухомого складу протягом 4 років.

Тверде замовлення охоплює постачання 33 вагонів вартістю понад 130 млн євро, опцію збільшення замовлення до 60 одиниць можна використовувати протягом 6 років. Передбачено також можливість збільшення постачання до 72 одиниць.

П'ятисекційні низькопідлогові трамваї будуть побудовані на технологічній платформі Urbos. Кожен вагон завдовжки 35 м розрахований на перевезення понад 200 пасажирів. Для Болоньї пропонуються такі самі ж вагони, як і ті, що CAF виготовляє для Риму.

За рахунок використання акумуляторів трамваї можуть експлуатуватися на ділянках, які не обладнані контактною мережею. Це дозволить не порушувати історичну будову міста.

Контракт є частиною проекту будівництва в Болоньї сучасної мережі з чотирьох ліній трамвая колії 1435 мм, який реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу. Наразі у Болоньї курсують тролейбуси та надземна лінія метро People Mover з автоматизованими безпілотними вагонами. 

Історично у Болоньї курсували трамваї до 1963 року.

 

comments powered by HyperComments