Знову анонсують відновлення авіарейсів в Україні

Понедельник , 26 февраля 2024, 10:15
Посадовці міжнародних організацій у галузі цивільної авіації анонсують відновлення авіаперельотів в Україні у 2024 році.
Знову анонсують відновлення авіарейсів в Україні

Як зазначиі генеральний директор Міжнародної ради аеропортів Європи Олів'є Янковець, авіасполучення в Україні може запрацювати вже цього року.

«З високою вірогідністю думаю, що перші польоти в Україні почнуть виконуватися до кінця 2024 року. Попри військові ризики Україна не зупиняє потяги, а вони є дуже повільними на відміну від літаків. Проте всі чомусь вирішили, що авіація більш небезпечна», — заявив Олів'є Янковець.

Він додав, що Державіаслужба вже вивчає ті частини повітряного простору, в яких можливі безпечні польоти.

У січні 2024 року вже були спроби анонсувати відновлення авіарейсів з аеропорту Бориспіль. Перед цим в листопаді 2023 року відбулося підписання Меморандуму між аеропортом "Бориспіль" та американською інфраструктурною консалтинговою компанією AECOM. Документ передбачає відновлення та модернізацію інфраструктури аеропорту.

В липні минулого року аеропорт відвідала делегація ірландського лоукостера Ryanair. "Розпочалася напружена робота: детально обговорюємо партнерство між авіакомпанією Ryanair та аеропортом Бориспіль стосовно заявленого стратегічного плану авіакомпанії щодо швидкого відновлення авіаперевезень, одразу після перемоги України та підтвердження EASA про безпеку польотів в українському небі", - коментувала тоді візит пресслужба аеропорту Бориспіль.

Також регулярно звучать ті чи інші повідомлення про відкриття аеропорту Львова чи навіть Ужгорода. І нещодавно був виконаний технічний рейс з аеропроту Бориспіль.

comments powered by HyperComments