Україна отримала 500 мільйонів євро на ремонт доріг та залізниць

Воскресенье , 18 сентября 2022, 12:43
Для оперативного термінового ремонту автодоріг та залізниць після завданих воєнними діями пошкоджень Україна отримала першу частину допомоги від Європейського інвестиційного банку.
Україна отримала 500 мільйонів євро на ремонт доріг та залізниць

14 вересня надійшла перша частина негайної допомоги від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 500 млн євро для фінансування "Укравтодору" і "Укрзалізниці". Кошти мають бути направлені на забезпечення термінового ремонту пошкоджених через російську воєнну агресію доріг, мостів і залізничної інфраструктури. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Зазначені кошти є частиною другого пакету допомоги від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро, розробленого у співпраці з Єврокомісією. Дана фінансова допомога гарантується ЄС у межах Мандату на зовнішнє кредитування та доповнює екстрену фінансову підтримку для України у розмірі 668 млн євро, яка була надана від ЄІБ на початку березня поточного року.

"Отримані перші транші з пакету допомоги від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро допоможуть країні відновити пошкоджену критично важливу інфраструктуру, включно з мережею автомобільних та залізничних шляхів", - прокоментував міністр фінансів України Сергій Марченко.

comments powered by HyperComments