Для вантажних автоперевезень між Україною та Молдовою спростили прикордонні процедури

Пятница , 22 декабря 2023, 17:27
Україна та Молдова підписали низку протоколів, які спростять і зменшать час перетину спільного кордону для вантажного автотранспорту.
Для вантажних автоперевезень між Україною та Молдовою спростили прикордонні процедури

Протоколи про спрощення вантажних автоперевезень між двома державами підписали під час онлайн-зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Молдови Доріна Речана, повідомили на сайті уряду.

Кордони між Україною та Молдовою проходять по території Одеської, Вінницької і Чернівеіцької областей. На ряді контрольно-пропускних пунктів через кордон ще з 2016-2017 рр. діє режим спільного контролю прикордонниками, що вдвічі пришвидшує процес оформлення транспорту на пунктах пропуску.

«Сьогоднішні домовленості не лише активізують торговельно-економічну співпрацю між Україною та Молдовою, а й підвищать ефективність і дієвість пропускних спроможностей кордону із застосуванням найкращих європейських практик. Останнє є особливо важливим у контексті нашого спільного руху до Європейського Союзу», — наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він також зазначив, що Україна зацікавлена поширювати практику спільного контролю на всі пункти пропуску із сусідніми європейськими країнами.

comments powered by HyperComments