Пішохідну зону в центрі Одеси знову не будуть відкривати

Пятница , 24 мая 2024, 13:15
На думку керівництва транспортної комісії Одеської міськради, розширювати пішохідну зону в історичному центрі Одеси зараз недоцільно.
Пішохідну зону в центрі Одеси знову не будуть відкривати

Цього року в Одесі немає сенсу відкривати пішохідний центр, адже пішоходів на вулицях міста небагато, вважає керівник постійної комісії Одеської міськради з транспорту Петро Обухов, який є засновником однієї зі служб таксі в Одесі і, відповідно, зацікавлений у збереженні у цих локаціях автомобільного руху.

За словами депутата, у 2021 році через велику кількість пішоходів було незручно пересуватися тротуарами, цих тротуарів не вистачало, до того ж тротуари були тоді надто вузькі. Але з того часу ширина тротуарів не змінювалася, про що депутат не в курсі.

До того ж для відкриття пішохідного центру довелося б залучити працівників патрульної поліції та співробітників муніципальної варти.

Влітку 2021 року в Одесі розширили пішохідну зону у вихідні та святкові дні. Рух транспорту заборонили шістьома центральними вулицями та двома провулками - по Катерининській (зараз Європейська), Ланжеронівській, Воронцовському провулку тощо. Розширена ділянка сягала 52 гектарів та поєднала відокремлені пішохідні зони в один маршрут, який створив єдиний пішохідний простір від Дерибасівської до Приморського бульвару.

Після початку війни у 2022 та 2023 рр. пішохідну зону більше не відкривали.

comments powered by HyperComments