В Одесі повертають трамваї N3 і 12 на вулицю Преображенську (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник , 14 июня 2022, 17:45
Вже завтра, 15 червня, на звичні траси через вулицю Преображенську повертають трамвайні маршрути N3 і N12.
В Одесі повертають трамваї N3  і 12 на вулицю Преображенську (ВІДЕО)

Як повідомили у КП "Одесміськелектротранс" вже завтра, 15 червня, два ключових маршрути трамваю повернуться на вулицю Преображенську. 

Маршрут №12 буде ходити між своїми звичнмюими кінцевими - Слобідським ринком та Олексіївською площею через вулицю Преображенську. Тобто, через вулиці Тираспольску і Старопортофранківську він курсувати не буде. 

Маршрут №3 працюватиме між Люстдорфом та Херсонським сквером. На ділянці від Старосінної площі до центру міста маршрут буде йти по Новощіпному Ряду, Преображенській та Софіївський. На кінцеву по вул. Пастера та по вулиці Старопортофранковскій "трійка" ходити не буде. 

Фактично ці маршрути повертаються до свого традиційного формату роботи.

Також з 11 червня 2022 р. в Одесі було відновлено повністю рух трамваю №10 з житлового масиву "Черьомушки" до центру міста.

Раніше, з травня 2020 року, трамваї ходили за скороченою трасою - лише до залізничного вокзалу, тобто до Старосінної площі.Тепер вони йдуть через Преображенську, в тому числі - через перехрестя вулиць Преображенської та Пантелеймонівської.

Як це виглядає - у нашому відеосюжеті. Ми показали рух трамваїв від Тираспольскої площі до "Привозу", а також - проїхалися трамваєм у зворотньму напрямку, від "Привозу" до Тираспольскої площі.

Наразі слід чекати, що у центральній частині Одеси вже повністю завершена вся інфраструктура для запуску маршруту "Північ - Південь", який з'єднає всю Одесу - спочатку просто як магістральний маршрут трамваю, а згодом і як швидкісний. 

comments powered by HyperComments