У Києві запустили багатосекційні трамваї на деяких звичайних маршрутах

Пятница , 22 декабря 2023, 09:53
Зазвичай у Києві на трамвайних маршрутах, окрім швидкісної лінії на Борщагівку та деяких ліній на Лівому березі, курсують звичайні старі одиночні трамваї. Але з 21-22 грудня ситуація дещо змінилася.
У Києві запустили багатосекційні трамваї на деяких звичайних маршрутах

21 грудня в Києві відкрили після повної реконструкції оновлений Дегтярівський шляхопровід, який було збудовано, фактично, заново зі збільшенням ширини дороги по ньому. Також там уклали нові трамвайні колії на безшпальній основі.

По Дегтярівському шляхопроводу відновили рух маршруту трамваю №14, який курсує від Контрактової площі до Відрадного проспект та №15 - від Старовокзальної до Відрадного проспекту. 

При цьому на маршрут №14 вперше в його історії запустили трисекційні частково низькопідлогові трамваї моделей К1М8 та KT3UA (Кобра). Сам маршрут переведений на обслуговування трамвайним депо ім. Шевченка, в якому як раз і базуються всі досить сучасні трамваї на правобережній частині трамвайної мережі.

Одночасно з 22 грудня на маршрут №8 на лівобережній частині трамвайної мережі від станції метро "Лісова" до станції метро "Позняки" запустили нові низькопідлогові трамваї "Татра-Юг К1Т306". Раніше на цій лінії їздило близько 12 технічно застарілих одиночних трамваїв, вони перевозили близько 700 пасажирів на годину. Зараз вирішено, що там будутьпрацювати 7 нових трамваїв інтервалом в 15 хвилин, що забезпечить на третину більше провозну спроможність - до 1000 пасажирів на годину..

comments powered by HyperComments